StartCounter

miercuri, 14 august 2013

Festivalul Antic Tomis - review & photos Editia I (2012)

Mai sunt cateva zile pana la a doua editie a Festivalului Antic Tomis, care se va desfasura in acest an in zona Sat Vacanta din Constanta. Pe http://festivalulantictomis.ro/ gasim toate datele care ne intereseaza:  
  • programul pentru cele trei zile de festival 16,17 si 18 august
  • un kit media pentru cei ce vor sa promoveze online acest frumos eveniment
  • un magazin online de unde putem achizitiona sabii din lemn, insigne sau tunici, la preturi rezonabile
  • imagini si filme de la prima editie a festivalului
  • organizatori, parteneri, participanti - date despre toti cei ce au facut posibil organizarea acestei manifestari
Astfel, pentru 3 zile, parcul Tabacarie va fi animat de teatru antic si ateliere cu tematica, proiectii de filme, muzica antica si dans, degustari de produse autentice si multe alte surprize, promise de catre organizatori.

Prima editie mi-a placut foarte mult. In primul rand, mi s-a parut incredibil ca ceva atat de frumos a fost organizat in Constanta, oras care nu este amfitrionul unor astfel de evenimente prea des (chiar deloc!). Festivalul le-a intrecut cu mult asteptarile multor amici de-ai mei, foarte sceptici, care se asteptau sa vada mult kitch. Insa, spre marea mea bucurie, au avut prilejul sa se reintoarca in timp, au vazut o cetate a Tomisului readusa la viata in perioada sa de glorie. 

Mi-au placut toate evenimentele festivalului, de la atelierele de creatie la demonstratiile tactice si marea batalie intre daci si romani. Mi-au placut costumele, recuzita, oamenii care personificau soldatii, mestesugarii - totul foarte simplu prezentat, dar cu atat mai mult efect si impact asupra publicului

Cred ca cel mai mare impact al festivalului este cel asupra copiilor, care au astfel ocazia sa "vada" si sa "atinga" istoria. In felul acesta, le trezim interesul pentru istoria neamului (si nu numai lor!) si, totodata, poate, mandria de a face parte dintr-un popor cu un trecut atat de bogat.

Organizatorii vad acest festival ca "un raspuns la nemultumirea cotidiana fata de mediatizarea si promovarea excesiva a nonvalorii", si au dreptate. Nu imi ramane decat sa imi doresc sa avem cat mai multe astfel de manifestari, pentru ca incet-incet sa revenim pe drumul cel bun spre o societate cu principii si valori morale corecte.

Festivalul Antic Tomis, Editia I (2012)












0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .