StartCounter

miercuri, 25 septembrie 2013

Mariana din Vatra Dornei :)

Vatra Dornei mi-a parut in acest an o statiune plina de soare si de turisti, in special bunici si bunicute, cu nepoti sau fara. Multa forfota pe strazi si in parcul statiunii, unde toate bancile erau ocupate de cei care se odihneau si sperau in acelasi timp la o vizita a unei Mariane, deoarece, asa cum se stie, toate veveritele din parcul statiunii poarta numele Mariana.
De pe fiecare alee a parcului rasuna sunetul de nuci ciocnite pentru a atrage veveritele curioase si pofticioase. Dupa o ora de plimbat si lenevit prin parc, am hotarat sa plec, cu parere de rau ca nu am reusit sa salut niciuna din aceste mici vietati simpatice. Insa, chiar la iesirea din parc, am avut noroc: o Mariana a coborat dintr-un copac, a analizat situatia de pe aleea aglomerata, pandind cel mai bun moment pentru a o zbughi printre picioarele trecatorilor si a se urca in pomul de vizavi. Am reusit sa surprind in poze toata aceasta aventura :) care mi-a alungat parerile de rau si mi-a readus zambetul.
Nu am plecat din parc fara a vizita biserica Sfanta Treime, si ma bucur foarte mult ca am facut acest lucru, deoarece am ramas uimita de frumusetea picturii si impresionata de arhitectura deosebita a acestei biserici, care mi-a parut la fel de mare si de spectaculoasa precum Catedrala Mitropolitana din Iasi sau Timisoara. Biserica ares sapte turle simbolizand cele Sapte Taine ale Bisericii si 13 cruci care simbolizeaza pe cei 12 apostoli, iar la demisol se gaseste un paraclis, librarie religioasa si expozitie de icoane. Cu toate ca ma aflam in tinutul Manastirilor si vizitasem zeci de biserici inainte, biserica din Vatra Dornei a reusit sa imi taie respiratia si sa ma copleseasca prin grandoarea ei. 
Vizita in Vatra Dornei s-a incheiat cu o plimbare cu telescaunul, ce ne-a dus pe Dealul Negru la 1300 m altitudine. Privelistea este, binenteles, minunata! Munti in toate partile, Giumalau, Bistritei, Calimani, Rodna, Suhard si Obcina Mestecanis. Varful Ousorul este insa cel mai simpatic! La coborare, am hotarat sa nu mai luam telescaunul si am pornit spre statiune pe traseul ce urmareste firul telescaunului. Un traseu extrem de usor, numai bun pentru copii, cu multe tufe de afine ce ne-au oprit din drum si ne-au indulcit natural si sanatos.
Am petrecut, asadar, o dupa-amiaza foarte placuta in aceasta "Perla a Bucovinei", de unde mi-au ramas amintiri dragi, care ma vor face sa ma intorc ori de cate ori voi avea ocazia.


Vf. Ousorul






1 comentarii :

Unknown spunea...

Cazare in Vatra Dornei
Pensiunea Vila Class*** Vatra Dornei ofera 28 de locuri de cazare, in 7 camere double twin, 2 camere double matrimoniale, 1 apartament si 6 camere single.
Confortul și eleganța, serviciile de calitate și amabilitatea personalului au făcut ca această pensiune să devină un loc de referință pentru turiștii care străbat meleagurile bucovinene.
Amplasamentul pensiunii constituie un avantaj, această fiind situată în centrul Stațiunii Turistice Vatra Dornei, foarte aproape de principalele obiective de interes turistic, de pârtiile de ski și de parcul central.

Detalii pe http://www.vilaclass.ro

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .