StartCounter

sâmbătă, 28 septembrie 2013

Drumuri prin nori: Transfagarasan vs. Transalpina

Zilele trecute impartaseam unor prieteni dragi impresiile din vacantele din tara si despre diverse locuri de poveste pe care am avut norocul si inspiratia sa le vizitez. Printre altele, am incercat sa raspundem la intrebarea: Care drum este mai frumos, Transfagarasanul sau Transalpina? Ambele drumuri prin munti sunt fascinante, te poarta intr-o lume a uriasilor, in care te simti mic, insignifiant in raport cu maretia naturii care ti se dezvaluie la fiecare pas spre inaltimi.
Ai tentatia, careia binenteles ca nu ii rezisti, de a opri la fiecare 50 de metri, de a mai admira inca o data vaile care iti stau la picioare si norii pe care parca ii atingi, de a-ti umple pieptul cu aerul acela atat de tare si de pur, de a cuprinde tot orizontul intr-o singura privire, de a fotografia, cu aparatul, dar mai ales cu ochii mintii, toate zarile, pentru a avea pentru totdeauna amintirea unor clipe in care te-ai simtit ca un
copil ce isi deschide cadourile primite de ziua lui. Asadar, Transfagarasanul, cu ale sale curbe stranse, sau Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania (2145 m in Pasul Urdele)? Deoarece nu am putut sa dam un raspuns clar la intrebarea de mai sus, am hotarat ca anul viitor sa le parcurgem inca o data, poate poate reusim sa alegem. Si daca nu reusim nici la anul, atunci peste doi ani, si tot asa....:)

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .