StartCounter

vineri, 13 septembrie 2013

Cafeaua alba, aromata si relaxanta

Cum am ajuns la aceasta cafea? Rasfoiam zilele trecute un blog culinar pe care il citesc cu drag si ale carui fotografii sunt foarte bine realizate, simtul artistic al lui Edith avand ca rezultat aranjamente bine-gandite, in ton cu reteta prezentata, si culori vii, care te imbie la gatit. Astfel am dat peste reteta de cupcakes cu mascarpone si apa de flori de portocal (a carei fotografie e super!), o reteta simpla dar cu un ingredient pe care nu l-am mai folosit pana acum, si anume apa de flori de portocal. Asa ca am pornit in cautarea acesteia, Edith specificand ca a cumparat-o de la Mega Image. Tot aici am gasit-o si eu, ultima sticla de pe raft! :)
Imi sta in obicei sa caut pe net mai multe informatii despre un produs pe care nu l-am mai folosit pana in acel moment, sa vad cum poate fi utilizat si ce beneficii poate avea asupra sanatatii noastre. Am aflat astfel ca apa de flori de portocal poate fi folosita in aromoterapie, generand un somn linistitor, in scop culinar, dar si cosmetic, avand un efect hidratant si revigorant, in special pentru tenul uscat si sensibil. Culinar, se foloseste la prepararea bomboanelor, budincilor, prăjiturilor, cremelor si băuturilor. Am ajuns astfel la cafeaua alba, "ahwah baida" in limba libaneza, si care nu, nu este cu mult lapte, asa cum poate ne asteptam. Nu contine nici cafea :), asa ca este impropriu spus "cafea". 
Ei bine, aceasta cafea alba este practic un ceai, care se bea de obicei dupa masa, fiind o bautura digestiva si relaxanta (efect al apei de flori de portocal). Libanezii sunt de altfel vestiti pentru obiceiul lor de a incheia orice masa cu o cafea, fie alba, fie cu hell (cardamom), ambele puternic aromate. Cardamomul este unul dintre ingredientele mele preferate in prajituri, carora le da o aroma fantastica. I just love it!
Pentru a prepara o cafea alba libaneza, trebuie sa amestecam un strop de apa de flori de portocal cu o cana de apa clocotita si sa adaugam, dupa preferinte, zahar sau miere. Ceea ce am obtinut eu a fost un ceai delicios, aromat, care a facut ca ziua de astazi, destul de innorata, sa para insorita, calda si vesela. Un simplu ceai, dar ce efect!


2 comentarii :

Adela Anca spunea...

Este pentru prima data cand aud de aceasta cafea alba. Cum ai spus si tu, este,d e fapt, un ceai. Imi voi prepara si eu acest ceai/aceasta cafea (:D), ca sa vad daca imi place. :)
Ma bucur ca am gasit postarea ta si la cat mai multe astfel de postari! :)

Cris spunea...

Ma bucur mult ca ti-am prilejuit aceasta descoperire, sper sa iti placa! Acesta e scopul blogului meu - scriu despre lucruri pe care le aflu, intamplator sau nu, si le impartasesc si cu ceilallti.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .