StartCounter

vineri, 7 august 2015

Felii de lamaie, de Anca Vieru - felii de viata reala, fara masti si efecte speciale

Imagini pentru lamaie"Felii de lamaie" (Polirom, 2015) reprezinta o colectie de mici istorisiri, fiecare aducand cu sine un crampei din viata obisnuita a unora si altora, cateodata chiar si a ta. Ca si in cazul schitelor lui Caragiale, este imposibil sa nu regasesti intr-una din ele amanunte sau intamplari din propria viata, sau a unui prieten, coleg, cunostinta. Citindu-le, realizezi ca viata majoritatii oamenilor nu este nici pe departe ceea ce ei au visat sau si-au dorit, ca este ratata din anumite puncte de vedere, plina de compromisuri facute pentru a merge mai departe.

Unele povesti surprind momente cheie, care iti schimba cursul vietii, indreptandu-te de cele mai multe ori intr-o directie plina de nefericire. Altele te fac sa constientizezi adevaruri neplacute, ascunse in tenebrele sufletului sau gandului. Putine amuza, cum ar fi povestea spargatorului de sticla, un zambet usor amar totusi, gandindu-te ca exista totusi oameni in a caror viata pare sa se fi rasturnat "caruta" cu ghinion a lumii. Unele au final dramatic, cele mai multe, trist, iar cateva plin de speranta, datorita destinului care pare ca, intr-un tarziu, iti mai da o sansa la fericire.

De ce sa citesti Felii de lamaie? Pentru ca pare inspirata din viata cotidiana si cu toate ca majoritatea personajelor raman blocate in esecul vietii lor, sau poate tocmai de aceea, iti da motivatia sa iti spui:    
Daca viata imi va da lamai, eu voi face limonada!   
Imagini pentru lamaie

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .