StartCounter

joi, 8 ianuarie 2015

Hoinari prin Roma - recomandari culinare!

De fiecare data cand calatorim, incercam sa mancam bunatati traditionale, specifice tarii sau regiunii pe care o vizitam, si sa mergem in acele restaurante frecventate nu de turisti, ci de localnici. La Roma, unul din restaurantele in care am mancat paste gatite cu adevarat in stil italian este  Mamma Angela's. Are recenzii foarte bune pe Trip Advisor, care sunt reale si corecte. Nu pot sa dau decat nota 10 acestui local, mancarea a fost gustoasa, portiile generoase, iar preturile bune avand in vedere orasul in care ne aflam. Roma este un oras foarte scump, asa ca 25-30 de euro pentru o masa de doua persoane, cu felul 1 si desert, este un pret bun, credeti-ma pe cuvant. Pe langa mancarea gustoasa, puteti savura si un vin deosebit, ales chiar de voi de pe rafturile ce imbraca peretii restaurantului.

La Mamma Angela's am gasit un ospatar roman, cu mare chef de vorba, care ne-a povestit tot ceea ce voiam sa stim despre cum e sa traiesti la Roma. Mai mult, ne-a recomandat localurile unde sa mancam "cea mai buna inghetata" si "cea mai buna pizza" din toata Roma, departe de calea batatorita a turistului obisnuit. 

Cea mai buna inghetata am devorat-o la Gelateria La Romana - Roma Via Ostiense. Absolut delicioasa. Majoritatea turistilor va spune ca inghetata de la San Crispino este cea mai buna din oras. Am incercat-o si pe aceasta, dar, pe langa faptul ca nu avea vreun gust deosebit, a fost foarte super scumpa. Singurul motiv pentru care este atat de laudata este datorat locatiei sale, chiar in centrul vechi al Romei, in calea turistilor. Va sfatuiesc insa sa faceti tot posibilul sa ajungeti la gelateria La Romana, plina de localnici italieni veniti sa cumpere inghetata la 11-12 noaptea. Asta spune multe, nu?
Iar cea mai buna pizza din oras se mananca la Meid in Nepols. Am plecat de acasa cu ideea ca pizza este groaznica in Italia, idee preluata de pe zecile de site-uri din care ma documentasem pentru calatoria mea. Nu pot spune ca pizza la Meid in Nepols a fost super deosebita, dar a fost gustoasa si, avand in vedere faptul ca localul era plin de localnici si se lucra cu rezervari, cred ca, intr-adevar, este cea mai buna din oras. 

Data viitoare cand va aflati in Roma, incercati feluri reprezentative ale bucatariei italiene - paste, pizza si inghetata - in localurile recomandate si va garantez ca nu veti regreta!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .