StartCounter

joi, 8 iunie 2017

Pofta de ciocolata, de Care Santos, o carte nerecomandata celor ce sunt la dieta

Imagini pentru pofta de ciocolataPofta de ciocolata, de Care Santos, e o carte ce îți trezește o extraordinara... pofta de ciocolata ☺In centrul acțiunii romanului se afla o ciocolatiera din porțelan, extrem de fina și frumos lucrata, puțin ciobita, al cărei sir de proprietari este urmărit, în ordine inversa, pentru a le fi povestita viata, cu bune și cu rele, și, mai ales, cu multa pasiune pentru ciocolata. Totul se petrece în Barcelona, oraș pe care l-am vizitat și eu și din care am păstrat amintiri foarte frumoase.
Cartea se citește foarte ușor. Poveștile personajelor sunt interesante, intamplarile curg, una după cealaltă, povestirea ne poarta prin diverse epoci, de la cea moderna pana la cea din sec. XVIII. Ni se prezintă ciocolatieri moderni, care încearcă sa depășească granițele rețetelor obișnuite și sa surprindă prin alăturari neobișnuite de arome; ciocolatieri tradiționali, care fac sa trăiască, pentru măcar încă o generație, gustul rețetelor moștenite de la părinți; ciocolatieri fideli lucrurilor făcute manual, și ciocolatieri care revoluționează industria, prin inventarea și folosirea mașinilor în producție. Oricum ar fi realizata, ciocolata rezultata e delicioasa, oamenii o beau dimineața, în loc de mic dejun, și par sa se bucure de o sănătate de fier. Iar ciocolatiera noastră va avea, pe rand, ca proprietar, o prințesa din Franta lui Ludovic al XV-lea, apoi prima femeie ciocolatier din Barcelona, apoi o femeie de strada, apoi un ciocolatier renumit din vechiul oraș, apoi nepoata acestuia, apoi un bătrân anticar și, în fine, Sara, o femeie ciocolatier din zilele noastre, cu o viata perfecta în aparenta, dar îndrăgostită, iremediabil, de doi bărbați, ceea ce o face sa asocieze cu frumoasa ciocolatie din porțelan dorința, pasiune, dragoste neimpartasita.
Scriitura este una simpla, nu întortocheata, ideile sunt prezentate direct, nu ți se prezintă mistere pe care trebuie sa le dezlegi, nu trebuie sa fii atent la detalii, asa cum spus, cartea e lejera, perfecta după o zi de munca, când vrei sa te relaxezi, nu sa îți bați capul cu cine știe ce idei filosofice. Singurul sfat este acesta: asigurați-vă ca aveți la îndemână cel puțin o ciocolata, pentru a va satisface pofta care va va năpădi.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .