StartCounter

luni, 8 mai 2017

Vacanta in Andaluzia: Ronda, orasul spectaculos de pe stanci

Ronda este un orasel situat in zona muntoasa Serrania de Ronda, la o altitudine de 723 m, si la 120 km de Malaga. Drumul pana la Ronda este spectaculos, cu numeroase serpentine si privelisti minunate; din anumite locuri se poate vedea in departare si oceanul.

Odata ajunsi in Ronda, am gasit relativ usor loc de parcare; am luat-o apoi incet, pe stradute pitoresti, spre punctul de atractie cel mai vestit al orasului, canionul El Tajo.

Orasul e micut, dar foarte frumos, ca toate orasele Andaluziei. Am admirat, doar pe afara, arena de coridă "Plaza de Toros de Ronda", una din cele mai vechi din Spania, si biserica Santa Maria del Mayor din Plaza Duquesa de Parcent, apoi am ajuns la canionul cu o adancime de peste 100 m. Aici spectacolul naturii si al omului este uimitor: râul Guadalevin taie orașul în două, formand acest canion pe marginile caruia oamenii au construit case care par suspendate pe buza prapastiei. Te uiti, te miri, iar te uiti si esti pur si simplu fericit ca esti acolo.

DA, merita sa faci acest drum de 120 km pana la Ronda, este ceva aparte, care nu trebuie ratat in Andaluzia. Asadar, treceti Ronda ca un must-see pe lista de obiective si pregatiti-va sa la lasati vrajiti de frumusetea salbatica a naturii pe care omul incearca, si uneori chiar reuseste, sa o imblanzeasca. Aparent, cel putin.











0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .