StartCounter

miercuri, 21 august 2013

Festivalul Antic Tomis - review & photos Editia II (2013)

Cateva fotografii de la cea de-a doua editie a Festivalului Antic Tomis, desfasurat de aceasta data in Parcul Tabacarie. Trebuie sa recunosc ca nu a avut acelasi impact asupra mea, comparativ cu anul trecut, si cred ca acest lucru s-a datorat lipsei vestigiilor antice, a acelor ruine din centrul vechi al orasului, care, desi nu sunt numeroase, au dat primei editii acel aer de "vechi". Parca mestesugarilor sau soldatilor romani, daci, goti si sarmati le lipsea ceva, in ciuda recuzitei foarte frumoase si de efect.
Trecand peste acest aspect, resimtit cu siguranta si de alti vizitatori, drept dovada fiind asigurarea ferma data de Corina Martin privind faptul ca editia urmatoare va reveni in centrul vechi, am remarcat cu incantare dorinta participantilor la festival de a da publicului tot ce tine de ei, de a interactiona cu acesta, de a permite vizitatorilor sa adreseze intrebari, sa priveasca indeaproape munca mesterilor din diversele ateliere organizate si chiar sa se implice - sa picteze, sa modeleze in lut, sa coasa, sa manuiasca sabia (de lemn) si scutul, sa simuleze lupte, etc. Pentru copii, si nu numai pentru ei, o ocazie de a simti "istoria", de a o face palpabila, si astfel, mai interesanta si usor de retinut.
Astept cu nerabdare urmatoarea editie, mai ales avand in vedere si renovarea cetrului vechi - care nu stiu exact ce presupune, sa speram ca vom avea ceva cu care sa ne mandrim si care sa justifice neplacerile suportate de ceva timp in special de cei ce locuiesc in partea aceea a orasului.

















0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .