StartCounter

joi, 5 ianuarie 2017

Prietena mea geniala, Elena Ferrante, o carte frumoasa despre prietenie

Prima carte din tetralogia napolitana a Elenei Ferrante: Prietena mea geniala. Mi-a plăcut foarte mult, e genul de carte pe care dacă începi sa o citești, nu o mai lași jos. Mi-e teama de astfel de cărți ☺, pentru ca dacă se întâmplă să dea peste tine într-o perioada super ocupata, somnul recomandat de 8 ore sigur va avea de suferit.
Aceasta prima carte urmărește copilaria și adolescenta a doua prietene Lila și Lenu ,  care trăiesc la marginea orașului Napoli în anii 1950,intr-un cartier unde violenta este la ordinea zilei. Având un stil liber, nepretențios, cartea reușește sa creeze o întreagă lume, cu personaje și intamplari pitorești, din care strălucește cu putere prietenia celor doua fete, redata minuțios, cu multe detalii care la vârsta copilăriei par foarte importante. Nu se poate sa nu îți placa de fete, sa nu trăiești împreună cu ele toate acele întâmplări care le modelează caracterul, care le pregătește încet, încet pentru viata, le maturizează și le creează responsabilități. Este de asemenea plăcut de urmărit competiția dintre cele doua, axata pe cine ia note mai bune, cine citește mai multe cărți, etc. E interesant de urmărit dezvoltarea fetelor în doua femei care vor lua decizii care uneori ne uimesc, deoarece nu corespund profilului lor psihologic pe care poate ni l-am format citindu-le povestea. Dar, viata este și în realitate extrem de surprinzătoare, nu toți cei care par făcuți pentru a avea succes, îl și obțin, și invers.
Urmatoarele doua volume, Povestea noului nume si Cei care pleaca si cei ce raman, si sunt deja traduse si le puteti gasi in format tiparit sau ebook. Abia aștept sa continui povestea celor doua prietene, deoarece sunt sigura ca destinele lor au multe surprize și răsturnări de situații, cum de altfel se întâmplă și în realitate.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys
Contributions to this blog are licensed under a
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License .