Un tort pe cat de gustos pe atat de usor de facut, chiar si in zilele calduroase de vara. Ceea ce il face si mai deosebit este ca poate fi savurat si de cei cu intoleranta la gluten, pentru care dulciurile si prajturile homemade sunt singura sursa de "ceva dulce", avand in vedere faptul ca nicio cofetarie/patiserie/supermarket nu au in oferta prajituri. Faina fara gluten putem gasi la Cora (City Mall Constanta), 12 lei pachetul de 1 kg; tot acolo gasim si praf de copt fara gluten.
Pentru blat:
Pentru crema
Pentru un plus de savoare, tortul se acopera apoi cu afine si zmeura, pline de gust si vitamine. Avand in vedere ca este sezonul lor, haideti sa profitam si sa le mancam proaspete, nepreparate termic, pentru a nu distruge toate acele vitamine pretioase.
Pentru blat:
- 2 oua
- 1/2 cana de faina fara gluten
- 1/2 pachet de praf de copt fara gluten
- 1/2 cana de zahar
- 25 ml apa
- 25 ml ulei
- 1 lg extract de vanilie
- 1 lg lemn dulce
Pentru crema
- 125 g Mascarpone
- 50 g zahar pudra
- 1 lg Mahlab
- 200 g smantana pentru frisca
Pentru un plus de savoare, tortul se acopera apoi cu afine si zmeura, pline de gust si vitamine. Avand in vedere ca este sezonul lor, haideti sa profitam si sa le mancam proaspete, nepreparate termic, pentru a nu distruge toate acele vitamine pretioase.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu